مزایای ساختمان هوشمند موضوعی است که در این مقاله قصد داریم آن را مورد بررسی قرار دهیم. ساختمان های هوشمند ساختمان هایی هستند که بر اساس نیازها، علایق و سبک زندگی کلی ساکنان آن طراحی می شوند. ساختمانهای هوشمند از طریق استفاده از هوش مصنوعی و استفاده از دستگاههای هوشمند ارتباط نزدیکی با اجزای سازنده خود دارند.
این قطعات شامل سیستم های روشنایی، سرمایشی و گرمایشی، درهای ورودی، تجهیزات برقی، شیرهای ورودی آب و گاز، پرده ها و پنجره ها و سایر تجهیزات می باشد. در نهایت، استفاده از آنها شیوه جدیدی از زندگی را ایجاد می کند و آسایش، ایمنی و راحتی را برای افراد داخل ساختمان به ارمغان می آورد.
در این مقاله قصد داریم تا کاربردی ترین مزیت های ساختمان های هوشمند را به طور جامع شرح دهیم. پس در ادامه مطلب همراه ما باشید.
مزایای ساختمان های هوشمند
در این مقاله به 9 مزایای ساختمان هوشمند به شرح زیر اشاره شده است:
مدیریت و یکپارچه سازی ساختمان و تسهیلات هوشمند
ساختمان های هوشمند فقط کنترل روشنایی، تجهیزات الکتریکی و سایر امکانات از طریق کاربردهای ساختمان هوشمند نیستند، بلکه می توانند کنترل جامع و یکپارچه ای بر تمامی تجهیزات و امکانات موجود در ساختمان های هوشمند مبتنی بر کاربردهای ساختمان هوشمند ارائه دهند. هوش مصنوعی بر اساس شرایط محیطی، شرایط اقلیمی و سبک زندگی خانواده به صورت کاملا هوشمند راه اندازی و اجرا می شود.
به عنوان مثال، سیستم سرمایشی یا گرمایشی بسته به شرایط آب و هوایی، سبک زندگی و شغل افراد و بسته به حضور یا عدم حضور اعضای خانواده، وارد حالت غیرفعال شده و با توجه به دمای هوا در زمان غیبت و هنگام حضور، به صورت کاملاً هوشمند کار می کند. فعال شده.
ساختمان های هوشمند و بهینه سازی مصرف انرژی
در سال های اخیر با افزایش جمعیت و افزایش تقاضا برای مواد غذایی و حامل های انرژی، مسائل انرژی به یکی از چالش های پیش روی نسل امروز تبدیل شده است. یکی از مهمترین مزایای ساختمان های هوشمند مدیریت و بهینه سازی مصرف انرژی است. این عملکرد به ویژه در مراکز اداری، تجاری و صنعتی که مدیریت هزینه ها اهمیت زیادی دارد، بسیار مهم و الزامی است.
در ساختمان های هوشمند، مصرف انرژی که به طور خاص توسط سیستم های سرمایشی و گرمایشی کنترل می شود کاملاً هوشمند است. کنترل مصرف انرژی را می توان به صورت هوشمند بر اساس تغییرات آب و هوا و حتی ساعات کاری پیاده سازی کرد. به عنوان مثال، سیستم های سرمایش و گرمایش هوشمند در ساختمان های اداری از لحظه شروع به کار با دمای محیط تنظیم می شوند و در پایان روز به حالت خاموش یا سطوح استاندارد باز می گردند.
علاوه بر این، سیستمهای روشنایی هوشمند یکی دیگر از موضوعات مورد استفاده در ساختمانهای هوشمند برای کنترل و مدیریت مصرف انرژی است که بر اساس نور طبیعی محیط بهطور هوشمند روشن یا خاموش میشود. در مواقعی که به نور نیازی نباشد خاموش می شود.
ساختمان های هوشمند و امنیت
در ادامه مقاله مزایای ساختمان هوشمند از دیگر مزیت ها، امنیت است. اخبار حوادثی مانند سرقت، آتش سوزی، نشت گاز و نشت آب در برخی ساختمان ها اغلب منتشر می شود. علاوه بر ایجاد خسارات مالی فراوان، گاهی متأسفانه تلفات جانی نیز به همراه دارد.
یکی از وظایف اصلی ساختمان های هوشمند جلوگیری از چنین حوادثی است. به عنوان مثال در ساختمان های هوشمند می توان با اقداماتی مانند سنسورهای امنیتی در و پنجره، سنسورهای حرکتی، دوربین های مدار بسته هوشمند، دزدگیرها و دستگیره های دیجیتالی درب از سرقت جلوگیری کرد. علاوه بر این در مواقع آتش سوزی، سیل، خفگی گاز و سایر حوادث از سنسورهای ایمنی هوشمند مانند سنسورهای اعلام حریق، سنسورهای نشت گاز، سنسورهای نشت آب و شیرهای برقی هوشمند نصب شده بر روی شیرهای ورودی آب و گاز استفاده می شود. اتفاق غیرمنتظره ای افتاد.
فراهم سازی آسایش و رفاه با هوشمند سازی ساختمان
در دنیای امروز به دلیل فعالیت های شدید انسان، نیاز به آرامش و رفاه بیش از هر زمان دیگری آشکار شده است. فناوری ساختمان هوشمند بخش بزرگی از مشکلات بشر را تا حد زیادی حل کرده است. این نوع معماری هوش مصنوعی ایجاد می کند تا راه حل ها و طرح های دقیق بر اساس استانداردهای زندگی و علایق مردم را پیاده سازی کند. این باعث ایجاد حس راحتی و رفاه برای ساکنان ساختمان هوشمند می شود. مانند مدیریت یکپارچه ساختمان، ایمنی و امنیت، راحتی، لوکس و مدیریت مصرف انرژی.
ساختمان های هوشمند و ویژگی های لوکس
علاوه بر مزیت های اصلی ساختمان های هوشمند که در بالا ذکر شد، لوکس بودن یکی از ویژگی های غیرقابل انکار آن است. این ویژگی در ساختمان های هوشمند با وسایلی مانند کلیدهای هوشمند روی شیشه و فلز و حتی اندازه های مختلف پنل های لمسی سنگی و دیواری و همچنین دستگاه هایی مانند سیستم های صوتی پیشرفته و پرده های برقی هوشمند بیشتر مشهود است. از این رو با پیاده سازی و اجرای ساختمان های هوشمند، علاوه بر ویژگی های منحصر به فرد خود، فضایی مجلل و جذاب را به صورت بصری در اختیار کاربران خود قرار می دهد.
ساختمان های هوشمند ارزش افزوده ایجاد می کنند
یکی از مزایای اصلی هر ساختمان هوشمند، ایجاد ارزش افزوده است. این بدان معناست که ساختمان های هوشمند در مقایسه با ساختمان های معمولی ارزش و هزینه بیشتری دارند. این ویژگی به ساختمانهای هوشمند امکان میدهد سریعتر، بهتر بفروشند و نسبت به ساختمانهای سنتی مقادیر بیشتری را برای سازندگان تولید کنند.
به این ترتیب به راحتی می توان ارزش افزوده های متعددی را با هزینه بسیار مناسب و اقتصادی برای ساختمان ایجاد کرد.
مراقبت از سالمندان
یکی از مهم ترین مزایای ساختمان هوشمند، تامین امنیت سالمندان است. سالمندان ثروت معنوی هر خانواده هستند. مراقبت، نگهداری و رسیدگی به آنها در سالهای اخیر که مشغله و نگرانی افزایش یافته است، اهمیت بیشتری یافته است. ساختمان های هوشمند راه حل های جدیدی برای کنترل و مراقبت از سالمندان ارائه می دهند. یکی از این راه حل ها دکمه تماس هوشمند SOS است که سالمندان می توانند در صورت مواجه شدن با مشکل خاصی از آن استفاده کنند تا عزیزان خود را از حادثه مطلع کنند.
حتی می توان این سیستم را به گونه ای پیاده سازی کرد که در صورت بروز حادثه خاص مستقیماً با اورژانس، آتش نشانی یا پلیس ارتباط برقرار کرده و خدمات خود را به محیط زیست ارسال کنند.
وسیله دیگری که برای سالمندان نیز مفید است دوربین هوشمند است. با کمک این دوربین ها افراد می توانند در اولین بار وضعیت سالمندان را درک کنند و حتی از راه دور برای سالمندان هشدارهای دارویی صادر کنند.
ساختمان های هوشمند و مراقبت از کودکان
امروزه یکی از بزرگترین دغدغههای خانوادهها، بهویژه خانوادههای کارگری که فرزندان خردسال دارند، نحوه تربیت صحیح و مراقبت از فرزندانشان است. ساختمان های هوشمند تا حد زیادی این مشکلات را با ارائه طیف وسیعی از وسایل کاربردی حل می کنند.
یکی از این وسایل بسیار کاربردی دوربین هوشمند خانگی است. با نصب آن در خانه، می توانید تمام حرکات و وضعیت کودک خود را پیگیری کنید. او حتی با او گفت و گوی دو طرفه داشت و در زمان حضور پرستار در محیط به او تذکرات لازم را می داد. دوربین های هوشمندی نیز وجود دارند که به گریه نوزاد حساس هستند. و اگر فرزند شما گریه کند، بررسی وضعیت آسان است. ساختمان های هوشمند و مراقبت از حیوانات خانگی
هنگام صحبت در مورد حیوانات خانگی، چند نکته را باید به خاطر بسپارید: محیط دوستدار حیوانات خانگی، صلح و امنیت و تامین غذا. یکی از ویژگی های ساختمان های هوشمند استفاده از وسایلی است که این نکات را در بحث نگهداری از حیوانات خانگی ارائه می کنند.
اولین دوربین یک دوربین خانه هوشمند است که از طریق یک برنامه تلفن همراه امکان دسترسی بیدرنگ به وضعیت حیوان خانگی شما را فراهم میکند.
دومین گجت هوشمند، تهیه غذا و آب برای حیوانات خانگی است تا نیازهای آنها را حتی زمانی که در خانه نیستند برطرف کند.
مورد سوم یک سنسور سلامت هوشمند است که با اتصال آن به حیوان خانگی خود می توانید فوراً اطلاعات بدن آنها را یاد بگیرید.
چهارمین مورد در بحث نگهداری از حیوانات خانگی در ساختمان های هوشمند، کنترل دمای (سرمایش و گرمایش) محیطی است که حیوانات خانگی در آن نگهداری می شوند. به عنوان مثال، با گرم شدن فضا، حتی اگر در خانه نباشید، اسپلیت یونیت به طور خودکار روشن می شود و دمای محیط راحت خواهد بود. به این ترتیب، کسانی که حیوانات خانگی دارند و هر روز باید چندین ساعت خانه را ترک کنند، دیگر نگران ایمنی و سلامت حیوانات خانگی خود از طریق دستگاه ها و گزینه های هوشمند نخواهند بود.
کلام آخر
در این مقاله تلاش کردیم تا مزایای ساختمان هوشمند را به طور جامع بررسی کنیم. به طور کلی اهداف ایجاد ساختمان های هوشمند کاهش نگرانی، ایجاد آسایش و رفاه، افزایش ایمنی و امنیت، ایجاد ارزش افزوده و حفاظت از دارایی های فیزیکی و معنوی و به طور کلی استفاده هدفمند از فناوری برای دستیابی به این اهداف است. .
بنابراین می توان گفت وقتی از فناوری به درستی استفاده شود، می تواند سبک زندگی مفید و برتری ایجاد کند. یکی از این فناوری ها ساختمان های هوشمند است. این همه ساختمان ها را پوشش می دهد و به مردم امکان می دهد در آینده نزدیک زندگی بهتری داشته باشند. اگر قصد دارید تا ساختمان خود را هوشمند سازی کنید توصیه می کنیم که با کارشناسان فراهوش تماس گرفته و مشاوره های لازم را دریافت کنید.